Husk Glemt password
sitemap

2013-05-05 : Fødselsdag, søndag
 


Gl. Kirkevej 1
2605 Brøndby
Kontakt osI de tidlige 90ere begyndte den danske fankultur at røre på sig. Spansk og italiensk fodbold var begyndt at indfinde sig på de danske tv-skærme som supplement til Tipslørdags engelske kampe - og som de dog sang i det store udland. Katalysatoren der fik mange til at søge ud på de danske fodboldstadions i starten af 90erne blev imidlertid hverken AC Milan eller Manchester United, men det danske landsholds succes ved EM i Sverige i 1992. Pludselig ville alle ud og opleve eller genopleve fællesskabsfølelsen fra de glade sommerdage i 1992, og for at opleve suset fra de svenske tribuner og Rådhuspladsen til hverdag.

Det var derfor naturligt, at også Brøndby IF fik en seriøs fanklub, en fanklub, som kunne samle de mange blå/gule fans, der fandtes over hele landet. I forvejen havde Brøndby IF en fanklub  kaldet Club 2000, men den mødte ikke den store opbakning, og i starten af 1993 blev Brøndby Support i stedet sat i søen af de 3 studerende Jesper Lund, Ole Nielsen og Mads Manley Skov. De 3 initiativtagere tog kontakt til Brøndby IF, som hurtigt viste sig, at være tilhængere af idéen, og budskabet om etableringen af en ny fanklub blev spredt via kampprogrammerne og Brøndby IF's avis "Fodbold i Brøndby".

Interessen var massiv, og det stod hurtigt klart, at der var væsentlig mere arbejde med fanklubben end Jesper, Ole og Mads kunne magte, og snart måtte flere træde til med hjælpende hænder og den 30. september 1993 kunne foreningen afholde sit første møde for medlemmerne - der hver og en blev inviteret per telefon.

Den første ordinære generalforsamling fandt sted den 8. september 1994 og snart kunne foreningen tilbyde medlemsbladet Supporteren, der senere skiftede navn til Mighty Colors, busture, koordineret opbakning og salg af creperuller og bengalske fakler der kom til at koste mangen en fin nylonjakke livet samt meget, meget mere.

Og succesen lod ikke vente på sig. I de kommende år væltede medlemmerne ind og medlemstallet toppede sidst i 90erne med mere end 15.000 medlemmer. En overgang steg medlemstallet så hastigt, at mange måtte lytte med vantro når de på foreningens nye smarte Voice Respons maskine kunne høre at tallet var vokset med både 3 og 4 cifre siden sidste måned. Jo, man var skam med på noderne og snart så også en hjemmeside dagens lys på det dengang næsten nye Internet.

Da medlemstallet rundede 5.000 så foreningen sig nødsaget til at fuldtidsansætte formanden, Jimmi Mysander, for at klare de mange nye indmeldelser, de mange henvendelser og det efterhånden omfattende administrative arbejde der fulgte med at være en succesrig fanklub. Siden er også ansat en bogholder og Mighty Colors redaktør er ligeledes på lønningslisten.

Så fra at være en lille idealistisk gruppe mennesker med en beskeden drøm om nogle hundrede medlemmer har Brøndby Support vokset sig stor og er i dag en relativt professionel forening. Relativ, fordi det stadig er hjertet og kærligheden til Brøndby IF der driver foreningen fremad, men dog professionel på det administrative plan.

I erkendelse af at idealisme og gode intentioner ikke kan bære en stor forening i længden, vil stadig flere opgaver blive professionaliseret i de kommende år. Det sker ikke for at skabe en forkromet forening med en glansfuld overflade, men for at vi kan gå i dybden med det vi gør bedst - bakke op om Brøndby IF.