SydSiden Online (SSO)

Brøndby Support
Forum-forside

Log ind | Registrering

Busture til de første udekampe!  |  Bustur til KMD Cup i Århus d. 11/1  |  Afsked med Hytten på søndag med livemusik m.v.  |  Bustur til Vejle med kampbillet søndag d. 9/12!  |  Kom i Hytten til kampen mod Hobro på søndag!
thorrium

Hjemmeside

Vestegnen,
05.11.2017, 13:03
 
Synes godt om (7)
Synes ikke om (1)

(Endnu et) Oplæg omkring dommerne (SydSiden Online)

Hej, klokken er lige nu 12.48( (da jeg begyndte at skrive oplægget), stillingen i parken er 0-1! og livet er dejligt, det vil jeg sku lige slå fast!

Men, jeg sidder endnu engang og ser en kamp, hvor jeg mener dommerne ikke holder linjen, javist der kan snakkes international linje, men jeg mener ikke det holder.

Hvad er en international linje? Hvorfor skal kampe pludseligt have lov at blive mere fysiske, bare fordi det er 2 tophold?
Hvad nu hvis et af holdene ikke kan holde til at man må give albuer og lave tacklinger der er 20% voldsommere, end alle andre kampe?

Her tænker jeg specielt tilbage på en kamp for nogle år siden, mener det var med Goodson i forsvaret. I de første 30 minutter af daværende darby havde Brøndby 2 forsvars-spillere skadet, og en af skaderne var direkte medvirkende til et mål (ja situationen sidder og nærer mig!).

-

Nuvel grunden til at jeg vælger at bringe det op lige nu, mens jeg er glad og tilfreds, er at dommerne i denne kamp har valgt at til-gode se (endnu engang) voldsommere spil, som resultere i en del albuer (jeg talte 5) i de første 20 minutter, som dum og dummere i onside selv udtaler burde give gult... men som de også kommer ind på senere, nok ikke er blevet givet, grundet kampens tidlige udvikling(!!!!).

Tibbling får kampens første gule efter en "nødbremse", javist den bør måske give gult, men hvorfor er det at hans situation sætter gang i dommeren?

Det handler endeligt ikke om at FCK har dommeren på sin side, men mere om hvorfor det er sådan at dommeren ikke uddeler gult før.

Jeg ved godt jeg ikke tilføjer en masse nyt til diskursen omkring dommerne (tror de fleste af os herinde har en klar holdning til dommerstandarden), men måske er der nogle der kan belyse en regel, eller en udtalelse som forklare det...

Og måske, bare måske bliver det her set af EB, Onside... Og hvem der ellers kommer herind i tide og utide for at stjæle udtalelser...
Måske kan der komme diskurs ud af det.

God anden halvleg.

---
because I can

eomleinad

E-mail

05.11.2017, 18:04

@ thorrium


Synes godt om (2)
Synes ikke om (0)

(Endnu et) Oplæg omkring dommerne

Jeg havde helt samme følelse undervejs i kampen. Jeg kan huske, at Kenn Hansen har sagt, at der ikke er noget, der hedder, at man dømmer anderledes tidligt ift. sent i kampen. En forseelse til gult skal gives uanset antal spillede minutter. Alligevel er det sådan, dommeren i dag dømmer. Ligesom dig har jeg ikke følelsen af, at dommeren dømmer til vores eller pses fordel, men jeg sad med følelsen af, at der skulle have været givet 2 gule til pse og 1 til os tidligt i kampen, som ikke blev givet. En tackling bagfra tidligt i kampen giver intet, mens det senere i kampen giver gult. Giver ingen mening. Kvist laver fx også to skulderskub i ryggen på os, mens vi laver en omstilling, uden der hverken bliver dømt fordel, frispark eller givet gult kort.

Og for slet ikke at tale om de utallige standardsituationer, der bliver dømt helt forkert. Man kan se, at bolden skifter retning, men alligevel dømmes den, den forkerte vej. Helt ubegribeligt. Heldigvis var det ikke umiddelbart nogle fejldomme eller manglende domme, der blev afgørende i dag.

kedde84

Aalborg,
05.11.2017, 19:32

@ eomleinad


Synes godt om (3)
Synes ikke om (0)

(Endnu et) Oplæg omkring dommerne

Heldigvis var det ikke umiddelbart nogle fejldomme eller manglende domme, der blev afgørende i dag.

Hej

Jo, der var ikke frispark....buuuhuuu

w.kvist

Sahl

E-mail

05.11.2017, 19:33

@ eomleinad


Synes godt om (1)
Synes ikke om (0)

(Endnu et) Oplæg omkring dommerne

» Og for slet ikke at tale om de utallige standardsituationer, der bliver
» dømt helt forkert. Man kan se, at bolden skifter retning, men alligevel
» dømmes den, den forkerte vej.

Ja, fordi man sidder foran fjernsynet og har utallige vinkler at se situationen i.

Med mindre dommeren eller liniedommeren står i boldens retning er det umuligt, at se om den skifter retning.

Selv da Muhktar falder i feltet mener kommentatorerne at der er et skub, mens dommeren de har taget med ikke mener det. Og det er efter at have set situationen adskillige gange i slowmotion og fra forskellige vinkler, hvordan skal en dommer på banen så kunne træffe en korrekt afgørelsen på et splitsekund ?

---
85,87,88,90,91,96,97,98,02,05

eomleinad

E-mail

05.11.2017, 20:04
(redigeret af eomleinad
at 05.11.2017, 20:16)


@ Sahl


Synes godt om (3)
Synes ikke om (0)

(Endnu et) Oplæg omkring dommerne

» Ja, fordi man sidder foran fjernsynet og har utallige vinkler at se
» situationen i.
»
» Med mindre dommeren eller liniedommeren står i boldens retning er det
» umuligt, at se om den skifter retning.
»
» Selv da Muhktar falder i feltet mener kommentatorerne at der er et skub,
» mens dommeren de har taget med ikke mener det. Og det er efter at have set
» situationen adskillige gange i slowmotion og fra forskellige vinkler,
» hvordan skal en dommer på banen så kunne træffe en korrekt afgørelsen på et
» splitsekund ?

Jeg har ikke nogle statistikker til at bakke min hypotese op, men mine fornemmelse er, at der kun laves 1-3 fejl pr. kamp af disse småkendelser. Men at dommeren i dag mangler en konsekvent linje (mangler i stort set alle kampe), samt at der begås så mange fejl i småkendelserne (vel 6-8 stk.), synes jeg er meget kritisabelt. Især med tanke på at dagens dommer er én af de to fuldtidsprofessionelle dommere. Siden hans forfremmelse har jeg ikke set en forbedring i hans præstationer - måske nærmere tværtimod.

Angående indkastene, der dømmes forkert i dag, så kan jeg ikke forestille mig, at dommernes positioner i dag i alle tilfældene kan være så dårlige, at de ikke kan se, hvem der er indkast til. Eller, enten er positionerne beskæmmende dårlige, eller også har de øjnene rettet det forkerte sted hen. Uanset hvad laver de danske dommere bare for mange fejl og har for dårlige præstationer, imo.

Chester

Nørrebro,
05.11.2017, 20:32

@ Sahl


Synes godt om (2)
Synes ikke om (0)

(Endnu et) Oplæg omkring dommerne

»
» Selv da Muhktar falder i feltet mener kommentatorerne at der er et skub,
» mens dommeren de har taget med ikke mener det. Og det er efter at have set
» situationen adskillige gange i slowmotion og fra forskellige vinkler,
» hvordan skal en dommer på banen så kunne træffe en korrekt afgørelsen på et
» splitsekund ?

Det er deres job.

Vi hyler heller ikke over svære beslutninger.
Men jeg så alene i dag 3 indkast 2 til os og 1 til fck som blev fejlkendt.

I forrige uge fik Jung vekslet 2 gule til et rødt, simpelthen fordi dommeren mente han brokkede sig, efter han bliv skubbet i ryggen og fløj ind i Helsingør spiller og denne fik frispark - en fejlkendelse som udløser et gult kort.

I dag går Kvist i ryggen tidligt i kampen, til rent gult kort, det undgår han, så det andet reglementeret gule kort han for, gør han forbliver på banen.

Vi begår også grove frispark. Begge hold begik frispark bagfra, som skal give gult.

---
Roj Blake (B'7) - en ægte frihedskæmper.

Sahl

E-mail

05.11.2017, 20:34

@ eomleinad


Synes godt om (1)
Synes ikke om (0)

(Endnu et) Oplæg omkring dommerne

» Uanset hvad laver de danske dommere bare for mange fejl og har for dårlige
» præstationer, imo.

Det gør de også i alle de andre ligaer.

I Tyskland tester man video-beviser under kampene, og selv der er der situationer hvor video-dommeren må give op og lade dommeren selv se efter og lave vurdering.

Der er ikke andet at acceptere at ikke alt kan ses med det blotte øje, og så bare håbe at sol og vind bliver ligeligt fordelt.

---
85,87,88,90,91,96,97,98,02,05

SydSiden Online (SSO) | Ansvarlig
537209 indlæg i 25857 tråde, 12341 registrerede brugere, 94 brugere logget ind(7 registrerede, 87 gæster)
powered by my little forum  RSS-Feed
^